Het is onze taak om altijd het beste product aan onze klanten te leveren – afgestemd op de geselecteerde voedingsmiddelen en toepassingen

030 307 4032
contact@gerlicher.nl
Volg ons op Instagram
Search
Title Image

GERLICHER

Home/Restaurants /DE VOORBEREIDING IS ALLES

DE VOORBEREIDING IS ALLES

Een goede voorbereiding kan veel frituurfouten bij voorbaat beperken en zo zorgen voor gefrituurd voedsel van betere kwaliteit.

DE VOORBEREIDING IS ALLES

  • Verwarm de frituurolie enkele minuten voor op maximaal 60°C
  • Controleer de frituurtemperatuur met een externe thermometer
  • De verhouding van het te frituren voedsel en de frituurolie max. 1:10
  • Aparte friteuses voor vis, aardappelproducten, vlees, kip en groenten
  • Natte levensmiddelen eerst drogen
  • Diepvriesproducten kort ontdooien en drogen
  • Vermijd zouten en kruiden voor het frituren
  • Schud losse kruimels af van gepaneerd voedsel
  • Elke 2 jaar de werking van de vetbrandblusser controleren
  • Zet je friteuse op maximaal 175 °C

 

Onze Producten